Achatina охлюви - ползите и вредите за хората

В днешно време все повече хора предпочитат вместо обикновените домашни любимци, известни като котки и кучета, да придобият екзотични видове.

Като цяло, охлювите са станали толкова общи, колкото рибите в аквариума, но тук има гигантска африканска ахатина, и там започва екзотиката.

Кои са ахатините?

Този вид е известен като гигантски африкански охлюв. Черупката им е жълтеникава, дължината на мивкатае до 37 cm , тежидо 450 грама . Женската може да постави огромен брой яйца. В съединителя имадо 500 миниатюрни яйца .

Тези същества дишат кожата. Но те нямат слух. Охлювите могат да живеят в комфортни условиядо 10 години . Растежът продължава в мекотелите за цял живот. Интересна особеност е техният ум. Съществата се свикват с техните собственици доста бързо.

Защо тези охлюви са полезни?

 • Помогнете да се отървете от целулита . Ахатиновата обвивка има лечебен състав от слуз. Такава слуз изглажда кожата, прави я гладка, портокаловата кора си отива. Масаж с охлюви трябва да се провежда най-малко един месец, в противен случай резултатът може просто да не бъде. С редовна употреба за 20-25 дни целулитът си отива. По време на процедурата кохлеята се поставя върху области на тялото. Най-често проблемните места са коремът и бедрата. Резултатът ще дойдеслед 15 минути на този масаж. Придвижвайки се бавно и гладко, мидата, следователно, извършва масаж.
 • С помощта на същия масажсе подобрява кръвообращението, преминават спазми . С разширени вени, тези процедури също ще бъдат полезни. Масажите укрепват кръвоносните съдове. Масажът не причинява болезнени усещания, а по-скоро процедурата е по-скоро релаксираща. Благодарение на масажа с тези мекотели, човек може да се отърве от проблеми с шията, които най-често се дължат на скобите на областта на шията.
 • От слузта на охлюва се правимазила и кремове , използвани в козметологията. Благодарение на слуз, кожата се възстановява по-бързо. Кожата става като бебе. Слузта на тези същества съдържа такива ценни за кожата елементи като колаген, еластин, алантоин, аминокиселини и аминокиселини и витамини А, Е, С, важни за функционирането. Еластин изпълнява същата задача. Благодарение на гликоловата киселина мъртвите клетки напускат горния слой на кожата. Алантоинът може да засегне слоевете на кожата и лесно да ги възстанови с леки наранявания.
 • Тяхната слузсъщо очиства тялото от натрупвания на мазнини . Това свойство ще се промени с екстремни мерки, ако е трудно да отслабнете.
 • Слузтанеутрализира процесите на възпаление в тялото , което води до безплодие или други сериозни заболявания.
 • Компонентите на слузтамогат да лекуват съдова дистония .
 • Друга употреба на Achatina охлюви е състояние на спокойствие и релаксация , защото тези същества се движат гладко и бавно. Тя е като състояние на медитация или хипноза, след което се извършва релаксация и остава в момента. Облекчава стреса при дълги трудни обстоятелства и нормализира нервната система.

Каква вреда са донесли

 • Ахатина може да бъде носителна паразити, опасни за организма . Той е безвреден за охлювите, но ужасно опасен за хората. Факт е, че ако влезе в тялото, тя веднага влиза в мозъка и човек умира.
 • Слузът на охлюв може да съдържа компоненти, които могат да причинят алергични реакции в организма . Следователно, преди да се приложи, е необходимо да се гарантира липсата на преносимост на компонентите.
 • Някои жители на планетата са пристрастени към месото от екзотични животни. Ако принадлежите към тази категория, тогава внимавайте, защото месото може също да съдържаопасни бактерии и инфекции .
 • Тези същества причиняватогромни щети на селското стопанство . Поглъщат реколтата и дърветата кора. Въздействието върху околната среда, тъй като варовиковата обвивка на мъртъв охлюв допринася за промяна в почвената киселинност в гъсто населената област, което възпрепятства растежа на растенията, изискващи висока степен на почвена киселинност.
 • Те могат да навредят на външния вид на сгради -да ядат мазилка , за да запазят калций за тялото, от което се нуждаят, за да изградят своите мивки.

Съвети за съдържанието

по местоположениеместообитание на охлюв може да бъде всеки капацитет. Не е толкова важно, че ще бъде пластмаса или стъкло. В резервоара направете капак с отвори, в които ще проникнат въздушни потоци. В противен случай охлювът може да се задуши. Обемът на дома на вашия домашен любимец трябва да бъденай-малко 10 литра . Изберете температурадо 28 градуса , тъй като Ахатините са много термофилни същества.

Те обичат както топлината, така и комфортните условия на живот. Опитайте се да поставите контейнера така, че слънчевата светлина да не падне върху животното. За да запълни жилището използвайте почвата, би било добре да изберете кокосов субстрат. Запазва добре влагата.

Ако искате да отгледате възрастен с гигантски размер, тогава не поставяйте повече хора в резервоара. Факт е, че индивидите, които породата не стават огромни.

Най-често тези екзотични същества ядат зеленчуци, зеленчуци. Също така в диетата на мекотело трябва да включва зеле, моркови, грах, домати, царевични кочани. Можете да променяте диетата на плодовете и плодовете: банани, кайсии, дини, пъпеши, ананаси, манго.

Може да се отбележи, че храненето на тези животни изисква разнообразни. Възрастните стават по-капризни. Те могат да ядат нещо определено и напълно да се откажат от другия. Храна за охлюви трябва да се доведе до стайна температура.

Има няколко от забранените храни: пържени, пикантни, кисели храни, подправки. Бъдете особено внимателни с лимоните, мандарините и портокалите.

Заключение

Обобщавайки, можем да кажем, че без значение какви полезни и лечебни свойства има животното, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Охлювите имат много добродетели. Въпреки това, бъдете внимателни и внимателни, когато използвате тези екзотични същества.

Остава безусловно, че тезиневероятни съществаиса истинско откритие в козметичната област . Тяхната слуз елиминира много проблеми с кожата, а масажът с миди има чудотворно въздействие върху цялото тяло. Ползите от тях са огромни, а вредата е минимална.