Ходене по задните части: ползите и възможните вреди

Практиката на ходене по задните части започва своето съществуване през 1970 година. В продължение на повече от 40 години това упражнение е активно използвано както от жени, така и от мъже по целия свят.

Какво е „ходене по задните части“?

Още в края на 1970 г. Неймивалкин И. П., който е доктор по физически науки, предлага всеки да влезе в „ходене по задните части” в комплекса от физически упражнения.

Той разкри, че това обучение ще има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт на човека, с което при нормално функциониране всички органи като цяло ще започнат да функционират по-добре. И тъй като по-голямата част от храносмилателния тракт се намира точно в тазовата област, затова е необходимо да се тонизират тези мускули.

Благоприятен ефект върху женското тяло

 • Свобода от целулит и общ тонус на кожата . Всяко момиче мечтае за красив и тонизиран задник. При това упражнение се нормализира кръвообращението, поради което „изчезват“ стагнацията на влагата и излишните мастни натрупвания, а мразената портокалова кора на бедрата и бедрата изчезва.
 • Укрепване на гръбначния мускул и намаляване на теглото . приСистематично се извършва укрепване на мускулите на гърба, което означава, че стойката ви ще стане пример за следване. Освен това, активно използвате коремните мускули, в резултат на което мастният слой на корема ще намалее. Като се занимавате всеки ден, храносмилателният ви тракт ще започне да функционира нормално, метаболизмът ви ще се подобри и в резултат ще бъдете доставчик от няколко допълнителни килограма.
 • Профилактика на хемороиди . За съжаление, всяко второ момиче се срещна с тази болест. Това заболяване причинява дискомфорт. Ако работата ви има заседнал характер, не забравяйте да увеличите физическата си активност. Най-силната превенция на това заболяване ще бъде точно „ходене по петата точка”. Практикувайте всеки ден по 5-15 минути на ден и никога няма да разберете какво представляват „хемороиди“.
 • Безболезнен период на менструация . Почти всички жени изпитват болка, когато започва менструалния период. Поради честото свиване на матката възникват тежки спазми, поради които физическата активност и настроението като цяло намаляват значително. Благодарение на системната работа по системата на Неумвалкин в организма, се подобрява кръвообращението и менструалният цикъл преминава незабелязано.

Благоприятен ефект върху мъжкото тяло

 • Профилактика на хемороиди . По същия начин като жените, мъжете се сблъскват с тази болест много често. Ето защо предложената превенция ще помогне за свеждане до минимум на риска от хемороиди.
 • Повишена ефикасност. За укрепване и поддържане на мъжката ефикасност е необходимо непрекъснато да се поддържа форма на слабините и сакралните мускули. Това движение ще помогне за повишаване на кръвообращението и увеличаване на притока на кръв към мъжките полови органи. По този начин постоянната ерекция ще работи правилно за вас в продължение на много години.
 • Предотвратяване на енергетиката . Проблемът със спонтанното уриниране е изправен не само от деца, но и от възрастни. Най-податливи на енуреза са мъжете. За да не се сблъскате с такава неприятна диагноза, е необходимо да се предприемат различни мерки възможно най-рано, за да се предотврати това явление.

Противопоказания и отрицателни ефекти

Въпреки големия брой полезни ефекти от това упражнение, има противопоказания, които трябва да бъдат запознати преди да се предприемат курсове:

 • Момичетата не трябва да се лекуват по време на менструация . Поради силния ефект върху областта на тазобедрената става може да има увеличаване на кървенето или нарушаване на нормалния менструален цикъл.
 • По време на бременност е наложително да се консултирате с гинеколог. В първите месеци на бременността повишената физическа активност може да доведе до хипертоничност на матката и впоследствие до спонтанен аборт.
 • При силни болки в гърба и долната част на гърба и при заболявания на гръбначния стълб. Силно въздействие върху тези области може да изостри съществуващите проблеми и да доведе до по-напреднал стадий на заболяването.
 • В случай на проблеми сопорно-двигателния апарат.

Техника на упражненията

Преди да правите упражненията, е необходимо да направите малко загряване, за да подготвите и затоплите нашите мускули. За тренировка е препоръчително да се носят гамаши или панталони, за да не се търка кожата на бедрата.

Седнете на пода, ъгълът между тялото и краката трябва да бъде 90 градуса. Ние поддържаме гърба изправен и контролираме стойката си през цялата сесия. При неправилен завой на гърба е възможно да се увеличи въздействието върху гръбначния стълб и долната част на гърба, като по този начин се предизвиква нараняване. Всички действия да се изпълняват бавно, без бързане.

Огънете лактите си, като създадете прав ъгъл. След това натиснете един крак напред, като поставите максимален акцент върху бедрата. И тогава, отпийте другия крак. Необходимо е да се съсредоточи и да се извършат всички действия с помощта на мускулите на глутеуса, а не с усилията на тялото и ръцете. С дългата реализация на този комплекс можете да усложните задачата си и да сложите ръцете си зад главата.

Урокът се провежда най-добре сутрин и вечер за10-15 минути .

Струва ли си да се харчи ценното време на комплекса?

След като са изброени всички предимства и възможни отрицателни последици, може да се заключи, че все още е необходимо да се работи по предложения метод, тъй като:

 1. Обученията се провеждат у дома, което означава, че няма да има нужда да се харчат големи суми за абонамент за фитнес.
 2. След като са прекарали общоот 10 до 30 минути на ден , ще тонизирате мускулите на бедрата, корема, ще подобрите стойката си, настройтехраносмилането и ще предотврати различни заболявания.

Но трябва да се помни, че преди да се впуснете в упражнения, трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да избегнете нараняване. Пожелавам ви успех и добро здраве!