Пийте адреналин - вредното въздействие на пиенето

Днес магазините са пълни с разнообразни тонизиращи напитки, които дават енергия и намаляват сънливостта. Те станаха особено популярни сред шофьорите, а най-продаваната енергийна индустрия е Adrenaline. Често може да се види на рафтовете на бензиностанциите и крайпътните кафенета. Но някой взема по пътя само един може, а другият може лесно да пие до два литра на ден. Тук възникват въпроси относно ползите и вредите от тази напитка. Какви могат да бъдат последствията от прекомерната консумация и колко всъщност можете да пиете, за да останете будни, но не и да нараните тялото?

За да отговорите на тези въпроси, разгледайте основните свойства и характеристики:

Описание и състав

\ t

Адреналин -безалкохолна енергийна напитка , насочена към поддържане на физическа и умствена активност през деня. Основните съставки в състава на енергията - кофеин и компоненти, които го съдържат в една или друга степен. В допълнение, съставът съдържа и други стимуланти, като мелатонин, таурин, теобромин, глюкоза, както и ароматизатори, аромати, оцветители, регулатори на киселинността.

Принцип на действие

Основното действие на напитката се появява в рамките на 15-30 минути след пиене ипродължаваот 4 до 8 часа .

Като цяло действието на адреналина може да се сравни с обикновеното кафе.Кофеинът , съдържащ се в двете напитки, е основният тонизиращ компонент. Той е, който, влизайки в тялото, действа върху централната нервна система, увеличава сърдечната дейност, активира мозъчната дейност. Само кафето обаче е естествен продукт, който не съдържа други примеси, което не може да се каже за енергийния сектор.

Полезни свойства

Когато става въпрос за напитката, която включва много компоненти, включително консерванти и регулатори, е трудно да се говори за ползите. Но все пак изброяваме някои положителни свойства, които са валидни в някои случаи:

 • Повишава кръвното налягане, укрепва сърдечно-съдовата система
 • Намалява главоболието
 • Кофеинът може да действа като слабително, диуретично средство
 • .
Важно е да се помни, че поотделно всяка съставка по един или друг начин е необходима за организма и е полезна в правилните дози. Но в съвкупност, с предозиране от нея може да не остане следа.

Увреждане на тялото

Бяха написани много статии за опасностите на енергийните инженери и бяха проведени много разгорещени дискусии. Повечето проучвания се противопоставят на такива напитки. По принцип всички вреди садози на веществата в съставаипрекомерна употреба .

Когато получава такса, тялото работи при повишени натоварвания на сърцето. Различните компоненти могат да повлияят негативно на функционирането на черния дроб и бъбреците, да причинят отравяне,дразнене на стомашно-чревния тракт. Избягвайки от сънливост с помощта на енергия, в бъдеще можете да получите разстройство на съня.

Сега даваме най-опасните последици:

 • Нарушаване на сърдечния ритъм.
 • Прекомерно възбуда.
 • Психични разстройства.
 • Може да причини болки в корема и спазми.
 • Хронична безсъние.
 • Сексуална дисфункция.
 • Депресия.
 • Предизвиква пристрастяване.
 • Високата калоричност може да доведе до увеличаване на теглото.
 • Високото съдържание на захар има разрушителен ефект върху зъбите.
Понякога обикновеното кафе се привежда в защита на такива напитки, тъй като то също е тоник. Въпреки това, дозата на кофеина в нея е значително по-ниска, отколкото в енергията.

По правило една чаша горещо кафе е достатъчна, за да се насладите на вкуса и да получите енергия. А адреналин е мека газирана напитка. Содата дехидратира тялото, не утолява жаждата, което я кара да пие в големи количества. Също така допринасят за различните вкусове и вкусове.

Противопоказания

Като се имат предвид всички вредни ефекти, можем спокойно да кажем, чеенергията по принцип не се препоръчва да се използва някой . Човек с увреждания в здравеопазването може да направи още повече вреда, а здравият може да подкопае здравето му.

Адреналинът, подобно на други подобни напитки, е абсолютно противопоказан за хора със сърдечни, стомашни, бъбречни и чернодробни заболявания. Бременни и кърмещи жени същозаслужава да се въздържате от консумация.

Как правилно да се използва адреналин

Смята се, че колкото по-голяма е консумацията на енергия, толкова по-силен и по-дълготраен ефект има. Това е опасна заблуда. Голям брой могат да доведат доотравяне , предизвикват отвличане на вниманието, нарушават координацията.

Но за да се постигне безопасно желаният ефект, е важно да се вземе предвид допустимата скорост и времето на употреба. Абсолютно не се препоръчва да се пие енергия, когато силно се приспива. Натоварването на сърцето ще се увеличи, а мозъкът ще продължи да изисква сън. Това ще доведе до още по-голяма умора. Също така, в никакъв случай не може да се смесва с други напитки, особено с кафе и алкохол.

Енергията, подобно на кафето, трябва да бъде пиян , когато все още не иска да спи . Най-доброто време е 20-30 минути след обяд. Само в този случай можете да получите най-приятния изблик на сила. Не трябва да го пиете в големи количества и в един глътка. Достатъчно малък обем - 0,33 литра. Максимално допустимото е0,5 литра .

Заключение

Безспорно, на работното място или на пътя, човек винаги иска да бъде енергичен и ефикасен, а атлетите са склонни да останат в тон за постигане на нови записи. За да направите това, и прибягват до различни методи, използват различни напитки, наркотици, стимуланти.

Но ако кафето може да даде тонизиращ ефект, защо хората предпочитат енергетиката? Факт е, че кафето е гореща напитка, което означава спокойствие,използвайте бавно в малки глътки. За много хора това просто няма време. Адреналинът може бързо да бъде закупен в близкия магазин, а алуминиевата кутия може да се пие, без да се напуска на работното място или в движение.

Важно е да се помни, чеорганизмът има ограничен ресурс . Ако физическото ниво изисква почивка, се усеща слабост, тогава най-правилното решение е да се даде почивка на тялото. Ако умствената умора е нарушена, вниманието е загубено, а работният ден все още не е приключил, достатъчно е да затворите очите си за 15 минути и отново ще стане лесно.

Енергията работи само в състояние на жизненост и в малки дози. Във всички други случаи тя носи само вреда.