Pine cones конфитюр: полезни свойства и вреда

По-скоро популярно е сладко. И децата, и възрастните го обичат. Има много разновидности на такава сладост. Въпреки това, не много са наясно с съществуването на този вид конфитюр: от борови шишарки. Разбира се, не всички региони могат да приготвят такива лакомства, тъй като шишарки растат в борови гори и трябва да се събират по определен начин.

Какво е сладко от борови шишарки

В боровата гора е винаги прясна и добре дишаща. Такива места са наситени сфитонциди , които имат положителен ефект върху човешкото тяло. Не само кората на дърветата освобождава тези вещества, но и конусите. Конусите се събират в определен период от време, за да се направи сладко от тях. Обикновено се вземат да ги събират от май до края на юни, когато вече са доста зрели. Не забравяйте да вземете не най-малкия, най-добрия размер -около 5 cm . Но твърдите и прекалено големите неравности не са подходящи за перфектното сладко, защото не могат да се приготвят правилно.

Младите зелени пъпки, чисти и гладки, се събират за конфитюр, така че продуктът е красив и вкусен.

Тъй като това сладко се приготвя с добавка на захар, вкусът е сладък. Но в същото време има приятен и необичаен вкус на борови, борови иглички. С правилната технология за готвене, продуктът не само се получававкусна, но и полезна.

Ползи

В зависимост от мястото на събиране, продуктът се получавав малко по-различен вкус . Най-ценното се счита за конфитюр от конуси, събрани в Кавказ. Защото там е най-благоприятната екологична ситуация и затова в такова ястие ще има минимум примеси и вредни вещества.

Учените са доказали, че такъв конфитюр има положителен ефект върху човешкото тяло, поради съдържанието на много полезни компоненти в шишарките.

Витамини, съставени от:

  • Витамин К : има положителен ефект върху стомашно-чревния тракт и също така ускорява процеса на оздравяване на рани и ожулвания по кожата.
  • Флавоноидите : имат усилващо действие върху капилярите и кръвоносните съдове, също са полезни за сърдечно-съдовата система като цяло.
  • Витамин Е : подобрява тонуса на кожата, спомага за предотвратяване на стареенето.
  • Бета-каротин : спомага за подобряване на метаболизма, ви позволява да организирате работата на щитовидната жлеза.
  • Витамини от група Б : подобряват метаболизма, спомагат за засилване на имунитета, подобряват благосъстоянието.

Съдържащото се в такова ястие етерично масло има положителен ефект върху имунната система на човека. Повишава устойчивостта на организма към инфекции, проникване на вируси, както и нормализира кръвното налягане.

Като цяло, сосът от борови конуси имаусилващо въздействие върху човешкото тяло , спомага за намаляване на болката пригърлото с болки в гърлото, насища кръвта с кислород. В Сибир този продукт се използва при настинки и вирусни заболявания, за ускоряване на лечебния процес, както и за превенция.

Освен това това ястие еантиоксидант . Тя ви позволява да премахнете токсините от тялото. С умерена употреба допринася за загуба на тегло и нормализиране на обмяната на веществата. В случай на заболявания на храносмилателната система помага за подобряване на функционирането на жлъчния мехур, подобрявайки жлъчния отпадък. Благодарение на летливата продукция в състава, тя допринася за подобряване на дишането, дезодориране на устната кухина.

Вреди

Тъй като такъв продукт не е диетичен, той не трябва да се консумира в големи количества от хора, страдащи от затлъстяване. Съдържа захар, така че диабетиците трябва да отказват да я приемат в храната.

Хората, страдащи от заболявания на жлъчния мехур, или тези, които нямат такава, трябва да се въздържат от вземане на голямо количество от тази сладост, тъй като това конфитюр ускорява потока на жлъчката.

Jam има висок гликемичен индекс. Следователно трябва да внимавате с приемането на такъв продукт при хоранад 60 години , както и с малки деца на възраст от 49 до 3 години .

Този продукт се счита за алергичен, така че страдащите от алергии трябва да го приемат, започвайки с малки порции. Бременните и кърмещите жени също трябва да започнат с една чаена лъжичка, за да избегнат алергиите при майката и бебето.

Метод на приготвяне и употреба

По редза да получите продукта с всички полезни свойства, трябва да го подготвите правилно. За най-технологично правилно приготвеното сладко се събират пресни млади зелени пъпки. Те трябва да са леко лепкави и да имат затворени люспи.

Всяка къща има свои рецепти, но има и общоприети. Шишарки трябва да бъдат добре измити и преварена вода. В този случай водата трябва да ги покрие напълно. След това ги пригответе за около час и оставете да престои12 часа .

След това добавете захар там, в пропорция, равна на получения бульон. Кипене трябва да бъде около един час на слаб огън, постоянно разбъркване. След като бульонът потъмнее и се сгъсти, е необходимо да се извадят конусите и остатъкът да се свари за около половин час.

След варенето на конфитюр е необходимо да се излее в консервите, като към всеки от тях се добавят няколко конуса. Twist трябва да бъде възможно най-внимателно, така че по-късно не се образува плесен под капака.

За да се възползвате максимално от това ястие, е необходимо да го приемате в малки количества няколко пъти седмично, като я измивате с всякаква топла течност. Тези, които имат противопоказания, трябва да се въздържат от приемането им, за да не навредят на тялото.

По време на настинки можете да вземете сладко в количество от няколко лъжици на ден, да пиете топъл чай или да добавите няколко лъжици към него.

Това ястие помага за укрепване на имунната система поради съдържанието на етерични масла и фитонциди в състава. Голяма ползаПродуктът е открит за първи път от американски учени в процеса на едно от проучванията. В хода на това се оказа, че след консумирането на танин, извлечен от конусите, инжектирани в експериментални мишки, разрушаването на мозъчните клетки намалявадо 20% . Обаче, таниновите клетки са малко по-големи по размер, което затруднява навлизането им в мозъчния център. След това проучване продуктът започва да се консумира широко в целия свят, тъй като полезните му свойства са големи.