Въздържание при мъжете: ползите и вредите

Сексът е нормален начин на живот за повечето хора. Съществуват обаче различни причини и обстоятелства, в резултат на които може да възникне дълго въздържание от сексуални действия. Пълната липса на сексуален живот се понася по-добре от жените, отколкото от мъжете. Необходимо е да се разбере по-подробно дали такъв начин на живот е полезен за мъжете, каква може да бъде неговата продължителност, за да не се навреди на тялото и как да се въздържа. Всичко това ще помогне да се защити здравето от проблеми.

Какво се счита за въздържание

Въздържанието на мъжете е доброволен или принудителен отказ за дълъг период от време, за да се прави секс с жена. В първия случай представителят на по-силния пол по различни причини съзнателно избира този път, а на втория секс става невъзможно поради липсата на партньор.

Ползи от липсата на сексуален живот

В това има известна полза и това е следното:

 • Тялото получава „дишане“ за почивка и възстановяване.
 • След прекъсване на връзката и двамата партньори могат да получат повече удоволствие в леглото.
 • Тази ситуация ще бъде от полза за онези, които имат нуждада подобрят интимното си здраве .
 • Пауза в класовесексът до седмица ще бъде много полезен, ако младите хора ще заченат дете.
 • Когато се въздържа, простатата се свива и става по-малко уязвима към инфекции.
 • Творческите хора вярват, че прекъсването на сексуалните отношения отваря пътя към вдъхновение за създаване на нови творби.
 • Временното отсъствие на сексуални контакти предпазва организма от загубата на голям брой полезни вещества, включително протеини, холестерол, лецитин.
 • Древната китайска философия учи, че честото сексуално въздействие прави здравето слабо, тъй като изчерпва пикочно-половата система. В съвременния свят някои разпоредби на това обучение се прилагат от професионални спортисти. Практиката на въздържание сред представителите на силната половина на човечеството е много популярна на прага на отговорните състезания, когато е необходимо да се запази силата и вътрешната енергия на тялото.
 • От религиозна гледна точка отказването от секс е необходимо, за да се изясни духовното съзнание .

Прекратяването на половия акт може да бъде от полза за мъжкото тяло само ако е адекватно по продължителност и не причинява комплекс за малоценност.

Щети от сексуално въздържание

Продължителната липса на сексуална активност при мъжете причинява много негативни ефекти:

 • Психичното здраве е увредено . Човек има чувство на дискомфорт и вероятност от натрапчиви мисли. плашамисли за импотентност, водещи до безсъние. Това невротично състояние влошава физическото състояние.
 • Поради продължителното отсъствие на партньор за интимни отношения, човек започвастагнация в простатата . Ситуацията заплашва да се превърне в простатит или аденом. Разширени вени и хемороиди могат да допълнят неприятната картина.
 • Изследванията потвърждават, че въздържанието води допромени в хормоналния фон , което в крайна сметка заплашва с безплодие. Въздържанието, продължило повече от 10 дни, причинява разцепване на спермата. Той се разтваря, след което тялото абсорбира сперматозоидите обратно. В резултат - намаление на движението на сперматозоидите.
 • Систематичният пол има положителен ефект върху ендокринната система и укрепва сърцето. За мъжете над 40 години, сексът е особено важен: със здрави сексуални връзки, сърдечно-съдовата система също функционира в нормален ритъм. Тези факти ясно показват негативните последици от продължителното отсъствие на секс.
 • След дълга пауза първият сексуален контакт може да се окаже значително намален, което няма да угоди на партньора. Неуспехът може да причини травма на човек.

Възрастното въздържание е малко по-различно. В пубертета младите мъже изпитват силно сексуално привличане към противоположния пол. Поради факта, че сексуалният живот на подрастващите все още не е установен, дългото отсъствие на интимни отношения за тях енорма и почти никаква вреда за тялото.

Начин на живот за въздържание за различни видове хора

За всеки човек времето за връщане към нормалния режим на сексуална активност е различно. Някой се нуждае само от половин час, а някои ще бъдат готови за следващата сексуална интимност само за 5-7 дни. Според лекарите сексуалната активност разделя представителите на мъжете на две различни групи:

  Първата група включва тези, които водят активен и систематичен сексуален живот.
 1. Представители на втората група са мъже, които са предразположени към по-спокоен сексуален контакт. Това се влияе от здравето, личния темперамент на човека, неговото възпитание, климатичните условия на живот, екологичната ситуация.

За по-силния пол от първата група паузите в сексуалните отношения причиняват значителна вреда на здравето, докато по-малко сексуално емоционалните хора могат да издържат интимния живот без последствия.

Опитните сексолози не подкрепят практиката на отказ от секс. Това се препоръчва за онези мъже, които според физиологичните си способности могат да имат пълноценен сексуален живот. Колкото по-млад е организмът, толкова по-сериозно се отразяват тези ситуации. Вярно е, че в ранна възраст е много по-лесно да се възстановят сексуалните функции, отколкото в по-зрял период от живота.

Констатации относно ситуацията

\ t Може би трябва да се спрем на факта, че мъжкото сексуално въздържание не е ситуация, от която да се стремимв полза. Несъмнено има случаи, когато е необходимо да се спре връзката, но е желателно да се насочат към изключения, а не към правила Вредността от въздържание може да бъде по-голяма от положителния резултат. По-добре е да имате нормални и редовни сексуални отношения, отколкото да се въздържате от тях.