Сърдечна магнитна: полза и вреда

Сред многото противовъзпалителни лекарства Кардиомагнилът се отличава с популярността си. Това лекарство е известно на много пациенти, някои реклами също са посветени на него, т.е. можем да кажем, че производителите на лекарства са направили всичко възможно, за да привлекат вниманието на лекарите и пациентите.

С нарастването на популярността се увеличиха и слуховете за положителните ефекти от това лекарство, както и за възможните щети, които тя може да причини на организма.

Какво представлява Cardio Magnetic?

Кардиомагнилът е лесно разпознаваем по своята форма на освобождаване - бели хапчета с форма на сърце. Лекарството съдържа ацетилсалицилова киселина и, както подсказва името, магнезиев хидроксид.

Ролята на магнезия е да защитава мембраната на стомашно-чревния трактсрещу ацетилсалицилова киселина по време на лечението , което от своя страна е необходимо за предотвратяване на тромбоцитната агрегация или, просто, за образуването на кръвни съсиреци. В допълнение, този компонент има противовъзпалително, аналгетично и антипиретично действие.

Как е полезно използването на медикаменти?

Лекарите и пациентите, които вече са изпитали благоприятен ефект след лечение с Cardiomagny, поради основателна причина, предпочитат лекарството.Какви са положителните характеристики на това лекарство?

  • Може би едно от най-важните качества на лекарството е да назовеспомагателния ефект , който предотвратява образуването на кръвни съсиреци след операция на съдовете. Тъй като вече отслабеният организъм е бил подложен на изтощителния процес на операцията, в следоперативния период тромбът е най-голямата заплаха от всички.
  • Също така кардиомагнилът допринасяза укрепване на тялото , така че не се наблюдава повтаряща се тромбоза или инфаркт на миокарда. Обикновено, след отложено заболяване, лекарите предписват комплекс терапия, нашият сънародник Cardiomagnyl е сравнително високо качество чуждестранни лекарства в пъти по-евтини, и можете да го купите в почти всяка аптека, а не непременно по лекарско предписание.
  • Средството е ефективно и в случаите, когато целта епървична профилактика , по-специално за съществуващи заболявания на артериална хипертония, всякакъв вид диабет, хиперлипидемия, както и за пушене, затлъстяване и старост.
  • Да не се прави без помощта на Cardio Magnetic и снестабилна ангина . Нестабилната стенокардия се различава от обичайната форма на заболяването, която се характеризира с болезнени усещания в гърдите и постоянен дискомфорт, защото е вид междинно състояние между обичайната форма на заболяването и вероятната симптоматична проява на миокарден инфаркт.
  • Малко ацетилсалицилови лекарствакиселини съдържателементи на магнезий , които са в състояние да предпазят стомашната мембрана от дразнещото действие на киселината. В тази връзка се намалява рискът от възможни последващи проблеми със стомаха и червата.

Отрицателни средства за качество

Както и много други лекарства, кардиомагнилът има своите недостатъци. Ето някои от неприятните последици от приема, които може да срещнете:

  • Приемането на лекарството е изпълнено салергични реакции , които най-често проявяват симптоми на ангиоедем, уртикария, анафилактичен шок, а също и под формата на киселини, повръщане с гадене и по-рядко - коремни болки и язви в стомаха. Изключително рядко могат да се появят симптоми на стоматит, езофагит, ерозия на горната част на стомашно-чревния тракт, колит и др.
  • Нервната система страда много от това лекарство, замаяност, главоболие, постоянна сънливост, безсъние и понякога се появяват тинитус. Кръвоносната система също дава отрицателен ефект, който се дължи на способността на ацетилсалициловата киселина активно да разрежда кръвта. В резултат на това може да се увеличи кървенето и да се появят симптоми на агранулоцитоза, неутропения, тромбоцитопения, апластична анемия.
  • Отделно разглеждане изисква такъв фактор катомозъчен кръвоизлив . Разбира се, ако има такива, това лекарство е абсолютно противопоказано, но факт е, че той сам може да провокира това явление. По същата причина лекарството е строго забраненоупотреба от пациенти по време на третия триместър на бременността - за да се избегне вътречерепно кървене в плода. А недоносените бебета са в най-рисковата група.
  • По принцип е по-добре бременните жени да избягват лечението с кардиомагнит , тъй като представлява еднакво сериозна заплаха за тях и за бебето в ранните етапи на бременността. Като минимум това застрашава дефектите на развитието на плода. Също така, това лекарство е противопоказано при пациенти под 18-годишна възраст.
  • Няма категорична забрана за употреба на наркотици за хора, страдащи отбъбречна или чернодробна недостатъчност , но експертите съветват да бъдат изключително предпазливи по време на лечението с това лекарство при наличието на гореспоменатите патологии.

Как да приемате правилно това лекарство?

На първо място, пациентите трябва да са наясно, че формите на освобождаване включват таблетки с 75 g и 150 g от активното вещество, така че това е най-важното нещо, което трябва да се внимава при закупуването и приемането на Cardiomagnyl. Дозировката зависи от симптомите и съответните предписания на лекаря, като лечението изисква средно една таблетка дневно. Колко дълго ще продължи курсът, ще каже само специалист.

Тъй като противопоказанията и възможните отрицателни реакции са неясни, специалистите не предписват лекарство, докато не получат точна оценка на ползите и рисковете. Уви, за незнаещия човек е лесно да направи грешка и да предизвика неприятности, така че рационалното решение в такава ситуация би било да се довери на лекар.

Кардиомагнилът е наистина надежден помощник , който е в състояние да защити срещу агрегацията на тромбоцитите и да предотврати много проблеми, които могат да доведат до образуването на кръвни съсиреци. Но, както винаги, лечението на една област от тялото може лесно да осакати друг. Не трябва да рискувате здравето си, ако не сте напълно сигурни, че такова лечение ще Ви бъде от полза. За разлика от всички лекарства, допълнителните консултации с Вашия лекар определено няма да ви навредят.