Маска от краставица за лицето: полезни свойства и вреда

Хората започнали да използват краставици за подобряване на здравето и лечението преди хиляди години. Благодарение на своите полезни вещества, този плод често действа като съставка в много козметични продукти.

Поради прости рецепти, лесна подготовка и почти мълниеносен препарат краставиците са широко известни в медицината. Маските от тези зеленчуци се считат за уникално решение за кожни проблеми.

Какви са те?

Маски от краставици са обичайни лекарства в козметологията. Този зеленчук има благотворен ефект върху човешкото тяло поради голямото количество вода и хранителни вещества в него. Краставицата е богата на много органични киселини, минерални соли и витамини. Това разнообразие от елементи обяснява употребата на лекарството за различни цели: от подмладяване до борба с кожни заболявания.

Техните рецепти могат, както и да включват няколко компонента, и да се състоят от един зеленчук. Съдържанието зависи от точното предназначение на маската. Но дори и самият плод има ефективен ефект върху кожата.

Полезни свойства

 • Подмладяване.Маски от краставици ще бъдат чудесна възможност за премахване на слабостта и преждевременното стареене на лицето. Зеленчук стимулира производството на колаген, когато тойлипса, благодарение на което са изгладени бръчките по лицето. Съдържа силициев диоксид и аскорбинова киселина, които са способни да подмладяват клетките на кожата и да забавят бързото стареене. В допълнение, след прилагане на кожата става по-еластична.
 • Защита.Маски от краставици подпомагат укрепването на имунната система. Аскорбиновата киселина предпазва кожата от патогени и ранно увяхване, а биотинът значително ускорява регенерацията на тъканите. С използването на маски, лицето става по-защитено от външни повреди и намалява риска от образуване на хронични кожни заболявания. Те се използват като профилактично средство.
 • Здрав поглед.Маски от краставици могат да променят външния вид за по-добро благодарение на витамин Б. Затова се препоръчва да се използват преди публични събития. Лекарството помага да се отървете от нездрав тен, тъмни кръгове, подпухналост, зачервяване и торбички под очите. Благодарение на витамин С, краставиците освежават, облекчават раздразнението и освен това облекчават акне.
 • Проблемна кожа . Лекарството се справя добре с трудностите на сухата кожа и мазната. Витамин А и високото съдържание на вода в зеленчуците помагат при проблема със сухотата. Благодарение на това се получава отлична хидратация. Витамини се третират и с пилинг и стягане на порите. Зеленчуците успешно се отърват от блясъка и излишния себум. Маските се считат за ефективно средство за почистване.
 • Елиминиране на кожни дефекти.Те могатпомощ с някои козметични дефекти. Краставиците, дължащи се на съдържащия се в тях каротин и витамин С, се справят с осветлението и изравняването на тена. Благодарение на филокхинона, те елиминират пигментните петна и правят частите с повишена пигментация по-малко забележими.
 • Помощ при някои кожни заболявания.Краставиците премахват възпалението с съдържащия се калий. С фолиева киселина те се борят с акне, обриви и акне. Лекарството ще се справи с проблемна кожа на клепачите и разширени пори. Облекчава сърбежа и дразненето на кожата.
 • Поддържайте здрава кожа. Маските помагат на кожата не само да елиминира проблемите, които са се появили, но и да защити здравето. По този начин, витамин В2 насърчава по-лесното усвояване на кислорода от клетките и възстановяването на нормалното дишане на кожата. И благодарение на В6, клетъчният метаболизъм се поддържа нормален. Използването на продукта нормализира водния баланс и също така стимулира обновяването на клетките. Калият поддържа нормално киселинно-алкален баланс. Магнезият е отговорен за снабдяването с енергия на клетките.

Вред и противопоказания

Съществуват редица случаи, в които агентът не трябва да се използва:

 • Маските са противопоказани, ако се наблюдава алергия към краставици или полен. Е, алергията към тези зеленчуци се среща рядко.
 • Ако в състава има компонент, за който лицето има алергия, те също не могат да бъдат използвани. Преди да нанесете готовия продукт на лицето, трябва първо да го проверите.върху незабележима кожа.
 • Ако лицето има тежко кожно заболяване, което не може да бъде елиминирано с помощта на маски от краставици, е забранено да се използва.
 • Също така, ако лицето има открити области на раната на кожата, лекарството не може да се използва.
 • Не използвайте това лекарство, ако съдържа някакви лекарства или химични съставки. Също така, не съветвайте да използвате закупуването на маски. Поради техните съставки, те могат да дадат странични ефекти.

Ако пренебрегнете тези условия, употребата на лекарството може да доведе до заболяване. Освен в такива случаи, той може да се използва без ограничения, подходящ е за всеки тип кожа и не носи никаква вреда.

Съвети за използване

Както вече бе споменато, маски от краставици варират по състав в зависимост от целта на употреба. За всички тези видове е необходимо да бъдат изпълнени няколко условия, за да се постигне най-голям ефект:

 1. Той трябваправилно да избере основната съставка . Краставиците трябва да са млади, тъй като в зрелите зеленчуци има по-малко витамини и хранителни вещества. Плодовете трябва да бъдат измити и охладени преди употреба.
 2. Готовата суспензия трябва да се нанесес леки движенияи да не се втрива в лицето. Често се използва козметична четка за тази процедура.
 3. По време на прилагането е необходимо да бъде в хоризонтално положение. Необходимо е да се отпусне напълно тялото, така че хранителните вещества се усвояват по-добре.

Най-известни са краставици-картофи, заквасена сметана.краставици и маски от краставици.

Заключение

Краставицата е богата на маса от полезни и лечебни качества, а маските от този плод са отличен козметичен инструмент. Те са ефективни и много бързо въздействат върху кожата по-добре от продуктите от магазините. В този случай, лекарството е безопасно, ако не пренебрегват простите условия за тяхното използване.