Корнфлейкс: употреба и възможна вреда

Закуската се счита за най-важното ястие за деня, което предизвиква метаболизъм и ни зарежда с енергия. За съжаление, времето за закуска в съвременния човек е все по-малко. И тук идват различни разновидности на незабавни закуски и зърнени закуски: мигновени каши, барове, закуски, зърнени храни ...

Как е полезен този продукт? Може ли използването му да навреди? Какво си струва да се знае за такава закуска?

Корнфлейкс - какво е това?

Хрупкавите резени от царевица започнаха да се използват като бърза закуска през деветнадесети век. Този продукт е изобретен в Америка и скоро става популярен по целия свят. Много от родителите дават на децата си закуска, като смятат, че този продукт е абсолютно безвреден и понякога дори полезен за растящ организъм.

Съставът на класическите люспи включва тънки плочи от царевично (или друго) брашно, покрито със захарен сироп или глазура и впоследствие печено. Това се дължи на печенето и се появява известната криза.

Царевицата е много здравословен продукт, освен това тя е в състояние да запази полезни елементи, дори когато е изложена на високи температури. Изглежда, и люспите, направени от тази зърнена култура, трябва да донесат нашето тяло изключително полза?

Въпреки това е такане съвсем така. При производството на люспи, производителят много често използваразлични хранителни добавки , багрила и аромати, които засягат здравето, не е най-добрият начин. Не забравяйте за голямото количество захар в състава.

Хрупкавата закуска има добродетели, например,може да стимулира за дълго време , обаче, за да не навреди на здравето, не е необходимо да се превръща консумацията на зърнени култури в навик.

Полезни качества

При умерена и рядка консумация на резени от царевица, те наистина могат да донесат известна полза за нашето тяло.

 • Продуктът, произведен от висококачествени суровини, е богат на същите витамини като суровите царевични носове, особенокалций ,фосфорикаротин . Тези вещества са изключително полезни за здравето на костите и зъбите, те пряко участват в образуването на костна тъкан, растежа и развитието на растящ организъм. Освен това, каротинът е необходим за добро зрение и превенция на очни заболявания.
 • Съдържащи се в люспи ивлакна , благоприятно засягащи храносмилателната система и стомашно-чревния тракт. Целулозата улеснява храносмилането, подобрява чревната подвижност и предотвратява появата на запек или подуване.
 • Хрупкавите филийки помагатда очистят организма от токсините и токсините .
 • Витамини от група , богати на царевица, са изключително полезни за здравето на нервната и ендокринната система, те са включени във важни метаболитнипроцесите, протичащи в организма, както и регулирането на храносмилането, нормализират хормоните. Липсата на витамин В причинява психични разстройства, сериозни неврологични заболявания.
 • Желязото , присъстващо в състава на продукта, участва в синтеза на червени кръвни клетки и повишава нивата на хемоглобина в организма.
 • Царевичните резени са обогатенис цинк ,с мед ,с кобалт ,с мангани много други микроелементи.
 • Хрупкавата закуска може да служи катопревенция на рака .
 • Особено полезниспециални плочи , допълнително обогатени с витамини и минерали. Въпреки това, не си струва да се обръщат твърде много надежди към такъв продукт - все още има по-малко хранителни вещества в люспите, отколкото захарта и хранителните добавки.

Вредни и противопоказания

  Честата употреба на корнфлейкс може да доведе до затлъстяване, да предизвика алергична реакция и дори да служи като причина за диабет .
 • Не си струва да се яде хрупкава царевична филия за хора със сериозни стомашни проблеми (гастрит, язви). При диабет употребата на продукта също е строго забранена.
 • Царевичните плочи сабързи въглехидрати , за обработката на които тялото прекарва много малко време. Това означава, че такава закуска, като правило, няма да може да задоволи глада за дълго време и ще трябва да потърсите друга възможност за по-задоволителна закуска. Така ядете повечекалории, и това е изпълнено с бързо натрупване на тегло.
 • Честата консумация на продукта за храна може значително да увеличи риска от развитие на рак, тъй като маслото, използвано за печене на царевица, съдържа опасни за здраветоканцерогени .
 • Не трябва да злоупотребявате с люспите, тъй като те имат доста висока хранителна стойност -около 260 калории на 100 g продукт . Не забравяйте, че покритите със захар или обогатени с различни хранителни добавки (например шоколад или захаросани плодове) са много по-калорични от обикновено.

Съвети за пиене

 1. Царевичните резени не трябва да се консумират в суха форма - това може да бъде изпълнено с проблеми със стомаха, подуване на корема и неприятни усещания. Ако сте принудени да закусите с зърнени храни, не забравяйте да ги напълните с някаква течност: мляко, сок или кисело мляко.
 2. Най-полезни за здравето са люспите, които имат минимален брой различни добавки в състава. Опитайте се да изберете точно такъв продукт, без изобилие от багрила и консерванти.
 3. Не е необходимо да се дава хрупкава закуска на малки деца - люспите не са прекалено полезни за растящ организъм и също могат да предизвикат пристрастяване.

Заключение

Не се заблуждавайте от съблазнителни реклами: хрупкавите резени от царевица изобщо не са безвредни и витаминна закуска и могат да навредят на тялото с честа употреба. Възможно е да се закусват няколко пъти месечно, когато няма времеготвене, но не повече.