Питие от ечемик (Old Mill): полза и вреда

Ечемичната напитка "Старата мелница" се произвежда от фирма "Руски продукт". Често се нарича бебешко кафе, тъй като има ценни хранителни свойства и не съдържа кофеин.

Какво е това?

Старата мелница за ечемик е чист продукт от зърнени култури. Не съдържа никакви допълнителни компоненти. Това е здравословен, вкусен и евтин продукт. Най-големите производители на ечемик са Руската федерация, Канада, САЩ, Германия, Франция и Испания.

Ечемичната напитка съдържа:

 • Витамини: C, E, K, групи B (B 1, B 2, B 3, B 5, B 6, B 9).
 • Макроелементи: калий, фосфор, магнезий, калий, натрий.
 • Микроелементи: мед, селен, манган, желязо, цинк.

Ползи

Ечемичната напитка има редица полезни свойства:

 • Предотвратяване на камъни в жлъчката . Ечемичната напитка помага да се избегне образуването на камъни в жлъчката. Той насърчава секрецията на жлъчни киселини, като по този начин увеличава инсулиновата чувствителност и повишава нивото на триглицеридите, които са източник на енергия в организма.
 • Профилактика на остеопороза и артрит . Съдържанието на фосфор и мед в зърнените култури подобрява цялостното състояние на костите. Това е естествено средство за онези, които страдат от остеопороза. Калцият е един от ключовите компоненти за защита на здравето на костите.Известно е, че продуктът е 11 пъти повече калций, отколкото в млякото. Манганът е необходим за нормалното костно производство, както и за желязо-дефицитната анемия. Съдържанието на манган и витамини В подпомага общото състояние на организма. Сместа се прави от цели зърна от ечемик. Съдържа разтворими фибри. Пиенето "Old Mill" помага на организма да усвоява по-добре хранителните вещества, намалява болката при възпалени стави. Елиминира симптомите на артрит.
 • Укрепва имунната система . Ечемичната напитка укрепва имунната система на човека, намалява риска от настинки и грип. Предотвратява анемията и умората. Подобрява функцията на бъбреците и клетките на тялото. В допълнение, той съдържа мед желязо, което образува хемоглобин и червени кръвни клетки, което допринася за кръвотворните процеси.
 • Поддържа тялото в мелодия . Ечемичната напитка е добър източник на селен, което спомага за поддържане на тялото в добра форма. Той подобрява функционирането на сърцето, панкреаса и укрепва защитните функции на имунната система. Недостигът на селен може да доведе до рак на кожата, дебелото черво, простатата, черния дроб, стомаха и гърдите.
 • Контролира нивата на холестерола . Помага за понижаване на нивата на холестерола. Той е отличен източник на разтворими фибри. Специално препоръчани от лекарите, като продукт с ниско съдържание на мазнини и нулев холестерол. Помага на жените да запазят тънка фигура.
 • Помага за лечение на диабета . Пийте трябвавключи в ежедневната диета на пациенти с диабет. Ечемикът има всички необходими витамини и минерали, особено разтворими фибри, което забавя абсорбцията на глюкоза. Учените са показали, че резистентните към инсулин мъже, които консумират ечемична напитка, значително намаляват нивата на кръвната захар.
 • Профилактика на сърдечни заболявания . Атеросклерозата е състояние, при което стените на артериите губят еластичност, дължаща се на натрупването на мастни материали, като холестерол. Ечемикът съдържа комплекс от витамин В, който понижава общия холестерол и липопротеините и намалява риска от сърдечни и съдови заболявания.
 • Профилактика на онкологични заболявания . Съдържа витамини и минерали, които помагат за предотвратяване на рак на гърдата. На жените от менопаузата се препоръчва да използват "Старата мелница" 6 пъти седмично.
 • Подобрява ефикасността . Напитката съдържа аргинин и азотен оксид, които са необходими при лечението на пенисна дисфункция. Известно е, че аргининът увеличава производството на сперматозоиди и клетки на тестисите. Напитката "Старата мелница" стимулира сексуалната активност при мъжете и жените.
 • Помага за поддържане на храносмилателния процес . Напитката обогатява червата с полезни бактерии, които допринасят за храносмилателните процеси. Необходимите бактерии помагат за запазване на стомаха и червата в добро състояние, намалявайки вероятността от хемороиди и рак на дебелото черво.

Вреди

В допълнение към положителните качестваПродуктът има редица предпазни мерки:

 • Пиенето може да предизвика алергична реакция при хора, които са чувствителни към зърнените култури.
 • Пиенето може значително да намали нивата на кръвната захар. Трябва да се консултирате с лекар ендокринолог, така че той коригира приема на инсулин.
 • Тъй като ечемичната напитка може да понижи нивата на кръвната захар, съществува опасение, че тя може да повлияе на състава на кръвта по време и след операцията. Ето защо, употребата на ечемична напитка трябва да бъде преустановена 2 седмици преди планираната операция.
 • Недостатъкът на ечемичния прах е лоша разтворимост, остават парчетата.
 • Бременните жени не се препоръчват да пият в големи количества.
 • Ечемичното брашно понякога може да предизвика астма.
 • Няма доказателства за неговата безопасност по време на кърмене.
 • Глютен ечемик може да обостри заболяването при хора с постоянна непоносимост към глутен, така че лекарите не препоръчват пиенето на ечемик на такива хора.

Как да се използва и готви

Такава напитка може да бъде направена у дома сами. Процес на приготвяне:

 1. Вземете 3 супени лъжици зърно от ечемик.
 2. Измийте зърното добре, след това го изсушете на салфетка.
 3. Загрейте сухия съд, поръсете с изсушен ечемик.
 4. Разбъркайте с шпатула, докато зърната потъмнеят и се появи характерна приятна миризма.
 5. Cool.
 6. Мелене в кафемелачка.
 7. Налейте ечемичен прах във вряща вода.
 8. Настоявайтекапакът е затворен 4 минути.
Готовият разтворим продукт „Старата мелница“ ще отнеме много по-малко време за подготовка. Купи в магазина микс ечемичен продукт "Старата мелница". На опаковката е написана рецепта. Препоръчете 1 или 2 чаени лъжички от продукта на 200 ml преварена вода. Пийте подхранва, затова е по-добре да се пие сутрин.

Заключение

Напитката е богата на витамини, макро и микроелементи. Използването на ечемичната напитка "Old Mill" е, че помага за поддържане на чревната подвижност, предпазва от жлъчни камъни, предотвратява сериозни заболявания на костите, повишава имунитета, осигурява хомеостаза на тялото, контролира нивата на холестерола, контролира диабета, предпазва от рак, защитава здравето на сърцето намалява симптомите на артрит, лекува импотентност.

Препоръчва се да се използва при астма. Лекарите казват, че кафето ечемик не само спестява пари, но и носи здраве.