Царевични пръчици: ползите и възможните вреди

Царевичните пръчици се появяват през 19-ти век в резултат на кулинарна грешка, направена от братята Kellog. За да не изхвърлят влажната царевична храна, те отидоха на експеримента. Братята омеснаха дебело тесто, извадиха го и си взеха люспи, запържиха ги в царевично олио и получиха ново ястие, което изненада гостите на санаториума, собственост на кулинарните братя.

Вдъхновен от това кулинарно откритие, един от братята патентова този нов продукт, както и технологията на производство. В средата на 20-ти век в САЩ започна активно да се използва процес на екструдиране в производството на храни . Преминавайки тестото за царевично брашно през машина за формоване, настъпи още едно случайно откритие - отваряне на царевични пръчки. И от този момент започва масовото производство на любимия от много продукти.

Какво представляват царевичните пръчици?

Царевичните пръчици са направени отцаревично брашно . За производството му се използват само царевични твърди сортове. Зърното се смила до зърнените култури или брашното. След това месят тестото, добавяйки растително масло (често слънчоглед, то е по-евтино), сол.

Освен това всеки производител добавя компонентите си към тестото. Може да е такастабилизатори и консерванти и оцветители и ароматизатори и овкусители и ароматизатори. От тази маса, формована под формата на гъста, хрупкава пяна, след специално третиране се получава любим деликатес, който най-често е остъклен с пудра захар.

Ползи от царевични пръчици

Трудно е да се намери човек, който поне веднъж в живота си не е опитвал царевични пръчици. Това хрупкаво лечение завладява още от детството заедно със сладолед, захарен памук, сода. Можете да вземете пакет с вас на път, на разходка, в училище като закуска. Най-важното предимство на пръчиците е, че той е вкусен и евтин продукт, достъпен за всеки.

Може би единствената полза от употребата на хрупкави деликатеси е, че тя е с много високо съдържание на калории,лесно можете да получите достатъчно от тях . Бързите въглехидрати веднага насищат кръвта с глюкоза, която осигурява необходимата за организма енергия.

Увреждане на царевични пръчици

При производството на пръчици за хранене не се използва брашно за зърнени култури. За съжаление, брашното вечепочти нищо не е полезно , което е в самата царевица. По време на топлинната обработка остатъците от витамини А, В, Е, каротин, РР се унищожават. По този начин царевичното нишесте се превръща в компоненти, които бързо и лесно се абсорбират от храносмилателната система.

  • Поради високото им калорично съдържание не трябва да се консумират хора с захарен диабет и хора с наднормено тегло.
  • Съществува погрешно мнение, че в пръчките има растителни влакна, които могат да отстраняват шлаки и токсини.от тялото. Те напълно се разтварят в стомаха, не достигат до червата, като по този начин противоположнотовъзпрепятства отделянето на токсини , които отровят тялото. В пръчките няма фибри, но подуването на корема и увеличеното газове могат да бъдат спечелени, ако царевичният деликатес не се консумира умерено.
  • Педиатрите не препоръчват да се давадеца до 1 годинатази сладост. Също така трябва да се изключи от диетата на бременни и кърмещи жени. Поради факта, че в производството могат да се използват багрила, консерванти, ароматизатори, антиприлепващи агенти, те могат да предизвикат алергични реакции. Деца на възраст над една година е по-добре да купуват пръчици в пудра захар, докато внимателно чете състава на опаковката.
  • За да се спестят, много производители сменят захарната захар сзаместители на захарта . Това може да не е безопасно, тъй като заместителите на захарта могат да бъдат токсични.
  • Царевичното брашно съдържа някои растителни протеини, коитозатрудняват работата на храносмилателния тракти също така предотвратяват работата на храносмилателните ензими. Също така, този продукт може дори да бъде опасен за хора с гастрит или язва на стомаха по време на остри заболявания.
  • Зъболекарите смятат, че този продукт е вреден за деца и възрастни. Дръжките са лепкави и се придържат здраво към зъбите. На лесно достъпна повърхност е лесно да се премахне остатъка с четка за зъби. При труднодостъпни места и отдалечени зъби оставените остатъци може да не се почистват. Резултатът е кариес.

Съвети за правилнотоядене на царевични пръчици

За закупуването на царевични пръчки трябва да се подхожда с пълна отговорност. Ако те са закупени от дете, тогава е необходимо да се заобиколят опаковките, в които има играчка. Най-вероятно тя няма да бъде направена от хранителна пластмаса или гума, които в контакт с продукти могат да предизвикат алергии.

При закупуване на този продукт трябва да се даде предимство наголеми производители на пръчици . Производството е просто, цената на оборудването е ниска, така че в магазините можете да намерите домашно приготвени царевични пръчици, където е малко вероятно да се спазват всички правила и стандарти за санитария.

По-добре е да се яде сутрин , да се яде с кисели плодове или с мляко. Голямо количество храна може да предизвика стомашно разстройство.

Парадоксът на царевичните пръчици е, че хората правят продукта напълно безполезен за организма вреден. И всичко това, за да задоволи вкусовите ви рецептори.

Мнозина използват клечки за приготвяне на всякакви сладкиши. Това е известната торта "Anthill", и таралежи, и топки, и колбаси - и всичко това е истинска висококалорична бомба.

Заключения

Като обобщаваме, може да се заключи, че царевичните пръчици причиняват много повече вреда на човешкото тяло, отколкото доброто . От тяхната употреба трябва да се въздържат деца, кърмещи и бременни жени, възрастни хора, хора с диабет и хора, склонни да натрупват излишно тегло.

Лице, което се придържаправилната, здравословна храна, никога не включвайте в диетата си това удоволствие.

Ако няма никаква сила да се откажете от този вреден деликатес, то поне трябва да изберете пръчки с минимално количество добавки. Идеалният състав е царевично брашно, сол и пудра захар.