Електронна цигара - това, което е вредно за хората

Човек, който пуши дълго време най-често не може бързо да се откаже от този навик, някой се нуждае от дълъг период и много различни начини за това.

За да се отървем от такава зависимост, хората често прибягват до различни спомагателни методи, като таблетки, пушеци и понякога електронни цигари. За някои това е почит към модата, някой се интересува от нещо ново и някой, който използва устройство като vape, наистина се опитва да се откаже от пушенето.

Какво е това

Една електронна цигара (друго име за него е vap) е устройство, коетоимитира истинска цигара . Такова устройство обикновено работи с батерии или се зарежда от батерия. Такъв аналог може да има различни форми и видове: понякога е визуално много подобен на истинска цигара, а понякога и обратното.

Въпреки факта, че електронната версия често се позиционира като начин да се откаже от тютюнопушенето, не е наивно да се вярва, че тя е много по-безопасна за здравето, отколкото обикновената цигара.

Какво е по-безопасно? Отговорът на този въпрос от много години не оставя безразлични много хора. Някои хора смятат, че такава електронна цигара е абсолютно безопасна и наистина помага да се отървете от лошия навик, други твърдят, че този вид пушене е много по-опасно от обикновения тютюн. заПонастоящем няма надеждни научни изследвания, доказващи една или друга гледна точка.

Професионалисти

Трудно е да се говори за ползите от тютюнопушенето, защото когато говорим за цигара, от това следва, че то вече е вредно за здравето. Но все пак разгледайте основните предимства на електронните цигари над обикновените:

 • Когато се използва такова устройство около пушач , няма пепел и облаци от дим , след пушенетоне остават опустошения на цигари .
 • Електронната цигараще помогне да се спести , тъй като ще намали значително разходите.
 • Този вид пушененяма да повлияе толкова много на външния вид на пушача : няма да има жълт цвят на зъбите и на пръстите, кожата няма да се влоши толкова, колкото от обикновените цигари.
 • Също така няма да има неприятна миризма , излъчвана от пушач, който обикновено не обича другите около себе си.
 • Много пушачи, които използват точно такъв метод, отбелязват подобрение в общото си състояние : човекът престава да бъде притесняван от недостиг на въздух и с течение на времето кашлицата изчезва.
 • Не е необходимо такова устройствода бъде погасено , което също е голям плюс, защото в някои случаи пожарите възникват именно поради незагасена цигара. Такова устройство може да бъде изключено чрез просто натискане на бутон.
 • Издишваната пара на пушача се разсейва много бързо ине причинява много неудобство на другите ; парата също има по-приятна миризма от обикновения тютюнев дим, ароматът се създава от различни аромати.
 • Смята се, че при преминаване към електронницигара , нивото на никотина в човешкото тяло постепенно намалява , поради което ще бъде много по-лесно да се откажат от цигарите.

Вреди

Въпреки това една цигара, дори електронна, не може да донесе ползи за човешкото здраве и има много недостатъци:

  Понякога се случва, че когато се опитваш да се откажеш от пушенето с помощта на vape, човек става още по-въвлечен в тази дейност, извисяването е по-малко вредно, но все пакне е безопасно за здравето .
 • Не разчитайте на мненията на други хора и приемайте, че този метод е абсолютно безопасен, не е доказан научно. Особено е необходимо да бъдете предпазливи към онези хора, които се интересуват от vaping дълго време.
 • Идеята, че vaping е безвреден, понякога позволява на пушача да прекалява с тази дейност и поради това голямото количество употреба на никотин може да доведе до рязко влошаване на благосъстоянието , гадене или главоболие.
 • Течностите, ароматизаторите и другите компоненти, които се използват за пушене на вапа, понякога не могат да бъдатс най-добро качество , да бъдат внимателни при закупуването на такива стоки.
 • Вариантът за намаляване на разходите е абсолютно безполезен, ако сте сериозно увлечен от тази дейност и непрекъснато изпробвате нови смеси за тютюнопушене. Такива продукти за електронни цигари - много скъпо удоволствие.
 • Глицерол , който е част от течности за такива устройства, когато се превръща в пара, може да освободи токсични вещества.
 • Разнообразие отароматни добавки , които се използват за пушене, ускоряват процеса на усвояване на никотина в кръвта и причиняват значителни вреди на здравето на пушача.
 • Такива устройства, ако се използват неправилно, могатда се запалят или експлодират .
 • Кърпите са станали много популярни напоследък, особено сред подрастващите, и това по никакъв начин не се бори с никотиновата зависимост, а по-скоро допринася за неговото развитие.

Използване

Първо, такова устройство обикновено се състои от сменяем патрон, батерия и пулверизатор, който изпарява течността вътре. Преди първото използване на устройството е необходимо да го монтирате, важно е да го направите правилно, защото по-нататъшната работа на електронната цигара ще зависи от нея.

Принципът на действие на такова устройство е следният: когато пушачът взима пушек, това води до активиране на механизма за нагряване, поява на голямо количество пара поради изпаряване на течността, попадане в белите дробове на пушач, парата им осигурява никотин. Този принцип на работа за всички такива устройства.

Заключение

Като обобщение можем да заключим, че електроннитецигари също причиняват уврежданена здравето на организма и на човека, а ефектът на vape върху човешкото здраве не е проучен напълно. Безопасен ли е? За съжаление този въпрос все още няма категоричен отговор. Променяйки обикновена електронна цигара, човек престава да бъде пушач и става къпещ, но ще помогне ли с времетоОтстраняването на лош навик е голям въпрос.

Възможно е човек, който пуши редовни цигари за дълго време с помощта на vape, да се откаже от това пристрастяване завинаги, защото електронната версия съдържа по-малко никотин и вредни вещества, отколкото обичайните, но тютюневи смеси и аромати, които се използват по време на пушенето Vape също не носи големи ползи за тялото.

Разбира се, когато става въпрос за тютюнопушене,не може да има ползи за здравето , така че бъдете внимателни, опазвайте здравето си и, ако е възможно, напълно се откажете от този лош навик.